Werkwijze

Uitgangspunt in mijn werkwijze is dat ieder mens heel en stromend is en een eigen, uniek antwoord geeft op zijn of haar leven.

Soms is het zo dat iemand vooral stagnatie of gebrokenheid ervaart.

Angsten, depressies, gezondheidsklachten of andere persoonlijke problemen zijn de manier waarop ons organisme aangeeft dat er iets tot verdere ontwikkeling wil komen.

Therapie is een manier om contact te maken met wat zich aandient.

In de gesprekken kan het denken, voelen, gedrag, het lichaam, het bewuste en onbewuste en zingeving aan bod komen.

Ik heb veel respect voor de eigenheid van een ieder en vind het belangrijk dat er in het gesprek een sfeer is van vertrouwen.

Het is mijn ervaring dat er bij openheid en aandacht ruimte ontstaat voor nieuwe inzichten, mogelijkheden, antwoorden en oplossingen.

 

In het eerste gesprek bespreek ik uw vraag en klachten en geef ik een advies over verdere behandeling en begeleiding.

Een gesprek duurt drie kwartier tot een uur.

Een gemiddelde behandeling duurt acht tot tien gesprekken.

 

Ik maak vrij gebruik van verschillende behandelvormen en stromingen in de psychologie. Dit stem ik ook altijd af op uw vraag en klachten, leeftijd, persoonlijkheid, wensen en behoeften.

Zo zal mijn werkwijze de ene keer meer klachtgericht en oplossingsgericht zijn, een andere keer een meer persoonlijk en inzichtgevend karakter hebben.

 

Na mijn studie heb ik andere opleidingen en cursussen gevolgd en ben ik mij verder blijven ontwikkelen.

Ik ben gevormd en geïnspireerd door de cliëntgerichte therapie (ook wel inzichtgevende therapie genoemd),  de aandachtgerichte cognitieve therapie, zoals de mindfulness en ACT (Acceptance and Commitment Therapie) en de Jungiaans analytische psychologie.

Het meest gevormd ben ik door mijn ervaringen in de praktijk.